Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Celoštátna súťaž prvej pomoci

  • Ostatná aktualizácia: piatok, 29. jún 2018, 05:36
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Katarína Kobanová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 18-jún-2018 20:01

Dňa 13. 6. 2018 sa na 13. ročníku celoštátnej súťaže v prvej pomoci, ktorá sa uskutočnila na Strednej zdravotníckej škole v Žiline, zúčastnilo dvanásť trojčlenných družstiev.

Súčasťou boli aj študentky SZŠ Michalovce z triedy II.ZA: Tamara Mišková, Xénia Hatványiová, Elena Laporčáková, ktoré sa v regionálnom kole v Poprade umiestnili na 3. mieste. Úlohy vytvoril podľa riaditeľa súťaže Matúša Vrábca pedagogický zbor usporiadateľskej školy. Súťažiaci mali možnosť preukázať svoje vedomosti a schopnosti na 8 stanovištiach. Na jednotlivých stanovištiach študenti riešili rôzne situácie, ako je amputácia hornej končatiny, zlomeniny, pneumothorax, preukázali aj svoje teoretické vedomosti pri písaní testu, riešili aj úlohy zamerané na bystrosť a rýchlosť. Niťou celej súťaže bol teroristický útok na školu preto sa pri každej úlohe kládol dôraz aj na bezpečnosť, aby tímy mysleli na seba. Úlohy boli koncipované tak, aby zahŕňali všetky akútne stavy.

Z celkového počtu 12 družstiev sa študentky SZŠ MI umiestnili na 8. mieste s celkovým počtom bodov 336. Dievčatám z celého srdca blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu ako v regionálnom tak aj v celoštátnom kole.

Celoštátna súťaž prvej pomoci Žilina 2018

Viac o celej súťaži, jej priebehu sa môžete dočítať na stránkach Asociácie stredných zdravotníckych škôl, odkiaľ sme s láskavým dovolením prebrali aj fotografiu.

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft