Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Súťaž JuniorInternet 2023

  • Ostatná aktualizácia: streda, 11. január 2023, 08:58
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: RNDr. Jana Tokárová

  • 11-január-2023 08:31

logo juniorinternet

AMAVET vyhlasuje 18. ročník jedinečnej konferenčnej súťaže JUNIOR INTERNET. Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, digitálnu grafiku a dizajn, kreatívne písanie textov, tvorbu blogov alebo vlogov, tvorbu vzdelávacích projektov či programovanie aplikácií.

Postupujúcich žiakov AMAVET pozve na finále súťažnej konferencie Junior Internet, na ktorom súťažiaci predstavujú svoje práce vo forme 3,5 minútovej prezentácie a zároveň súťažia o hodnotné ceny. Zároveň na svoj projekt dostávajú cennú spätnú väzbu a priestor na rozvoj seba i svojho projektu. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, diskusie a prezentácie.

V spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku vyhlasujeme tému v kategórii JuniorTEXT: „Ako prežijem túto dobu.“ Zmeny v spoločnosti spôsobené pandémiou COVID-19, vojnou na Ukrajine či krízou hodnôt, kedy môže mať mladý človek pocit, že slušnosť, tolerancia, empatia, férovosť a zodpovednosť nie sú už dnes „in", sa v značnej miere podpisujü na duševnom zdraví detí a mladých ľudí. Svedčí o tom fakt, že pocit osamelosti ma každý tretí mladý človek.
S kyberšikanou sa za posledné obdobie stretlo až 26 % mladých. Ako prežiť v dnešnom zložitom svete? Pripravuje škola mladých ľudí na zmeny, s ktorými sa niekedy nevedia vyrovnať ani dospelí? Ako by mohla dopomôcť škola k tomu, aby deti a mladí l'udia tieto komplikované zmeny zvládli a naučili sa lepšie čeliť nielen dnešnému zložitému svetu, ale aj budúcim výzvam? S týmito, a aj inymi problémami zåpasia v súčasnosti mladí l'udia. Nemusíte pisať len esej alebo úvahu, ale napriklad aj prejav či dokonca báseň. Kreativite sa medze nekladú.

Termín prihlasovania projektov je do 15.3.2023.

Viac informácii a prihlasovanie žiackych projektov nájdete na https://www.juniorinternet.sk/

Propozície súťaže sú dostupné na tomto odkaze.

JuniorInternet kategórie

JI Plagat A4 23

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft