Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Výtvarná súťaž - téma : „Ako dlho chceš žiť“

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 05. december 2022, 05:59
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Hedviga. Šľachtová, jazyková korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová

  • 04-december-2022 05:49
Výtvarná súťaž  -  téma : „Ako dlho chceš žiť“

Deň 20. november je Medzinárodný deň bez fajčenia. A hoci má fajčenie na Slovensku dlhodobo klesajúcu tendenciu, približne pätina dospelej populácie stále fajčí.

V súčasnej dobe 90 % pravidelných dospelých fajčiarov začína fajčiť v tínedžerskom veku. Podľa posledných štatistík vyskúšala už niekedy cigaretu takmer tretina detí na základnej škole. Cigarety získavajú nielen od dospelých kamarátov, ale vedia si ich aj bez problémov kúpiť. Tento deň je venovaný prevencii, zvýšeniu informovanosti o cigaretách, o ich negatívnom vplyve na ľudský organizmus, o riziku ochorenia na rakovinu pľúc a vzniku srdcovo – cievnych chorôb.

Hlavným cieľom je presvedčiť ľudí, aby sa vzdali tejto drogy a spoločne vyvinuli úsilie boja proti zákerným chorobám vedúcich k predčasnej smrti.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa bez cigariet, študenti SZŠ vyjadrili svoj názor na škodlivosť fajčenia na ľudský organizmus formou kresby. Všetky kresby boli zviditeľnené v priestoroch školy a boli patrične ohodnotené. Ďakujeme študentom a pozrite si fotogalériu.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft