Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Október -Deň boja proti obezite

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 18. október 2021, 16:08
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Hedviga Šľachtová, koordinátori ZŽŠ

  • 18-október-2021 15:38

15. október sa niesol v znamení bohatých aktivít pri príležitosti Svetového dňa boja proti obezite.

   Okrem prekážkovej dráhy v telocvični počas vyučovacích hodín telesnej výchovy, ktorej náročnosť bola prispôsobená žiakov SZŠ v Michalovciach, boli všetci žiaci vyzvaní k tomu, aby vyplnili dotazník. Cieľom prieskumu medzi žiakmi bolo zistiť, „čo máš na desiatu“. Prevažná časť respondentov si nosí desiatu z domu, zbytok si nakupuje v  školskom bufete. Ale to len v prípade, ak zabudnú desiatu doma. Na otázky, či majú na desiatu ovocie alebo sladkosti, až 70% zúčastnených respondentov odpovedalo, že si nosia sladkosti. Z prieskumu vyplýva, že pod vznik obezity sa u detí a mládeže podpisuje nesprávne zloženie stravy a nedostatok pohybu. V priebehu 3. vyučovacej hodiny každá trieda dostala od sponzora MADD FRUIT s.r.o. a vedenia školy ovocie ako zdravú desiatu.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft