Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Výsledky CK SOČ

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 06. máj 2019, 23:07
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Katarína Hospodárová, koordinátorka SOČ, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 06-máj-2019 22:32
Celoštátne kolo SOČ 2019

Opäť prvé miesto v celoštátnom kole SOČ!

 Kvetoslava Čorbová
 Kvetoslava Čorbová II.ZA

V školskom roku 2018/2019 ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo už 41. ročník prestížnej súťaže - Stredoškolská odborná činnosť. Jej cieľom je podporovať a vyhľadávať talentovaných a nadaných žiakov SŠ, rozvíjať tvorivé kompetencie žiakov, kritické myslenie, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti. Študenti stredných škôl mali možnosť prihlásiť sa so svojimi originálnymi projektami do 17 súťažných kategórií s prírodovedným, technickým, humanitným a spoločenskovedným zameraním. V tomto školskom roku sa z 325 škôl prihlásilo 5 174 študentov s 4 052  prácami. Z ôsmich krajov postúpilo na celoštátnu prehliadku 272 súťažiacich (dvaja žiaci z príslušného kraja do 17 vyhlásených odborov).

Našu školu i Košický samosprávny kraj v súťažnej prehliadke SOČ úspešne reprezentovala žiačka Kvetoslava Čorbová z triedy II.ZA, so svojou prácou pod názvom „Sám v dave“ v odbore 17 – pedagogika, psychológia a sociológia. Vo veľkej konkurencii sa prebojovala z okresného kola na krajskú prehliadku, kde sa umiestnila na 1. mieste. Prvenstvo jej otvorilo dvere k celoštátnej prehliadke SOČ, ktorá sa konala 24. – 26. apríla 2019 na pôde Strednej odbornej školy automobilovej v Košiciach. Žiačka, spracovaním svojej práce a prezentovaním vysoko aktuálnej problematiky osamelosti tínedžerov, na celoštátnej prehliadke preukázala, že je vnímavá na problémy dnešnej mládeže, upozorňuje na nich a navrhuje aj spôsoby riešenia. Práca, praktické výstupy, ako aj samotná prezentácia práce žiačkou, zaujala členov hodnotiacej komisie natoľko, že jej v celoštátnej prehliadke udelili 1. miesto. Autorke srdečne blahoželáme a z jej víťazstva máme radosť o to viac, že prekonala svoj minuloročný úspech v celoštátnej prehliadke, kde sa s prácou „Ospalý tínedžer" umiestnila na 2. mieste. Konzultantkou oboch prác bola PhDr. Katarína Hospodárová.

Stredoškolská odborná činnosť patrí už dlhoročne k prioritným aktivitám Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Keďže dbáme v prvom rade na kvalitu, neorganizujeme SOČ masovo, ale pracujeme výlučne s talentovanými žiakmi, v ktorých vidíme potenciál, a ktorí majú záujem pracovať na vlastnom projekte. O tom, že sa oplatí investovať čas a energiu tvorivým žiakom, svedčia umiestnenia našich žiakov na popredných miestach v krajských či celoštátnych kolách.

Spomedzi mnohých uvedieme len niektoré z úspechov našich žiakov v celoštátnych prehliadkach:

Šk. rok 2010/2011
Patrik Moškurjak, Monika Marjová: Móda versus mentálna anorexia – 1.miesto

Šk. rok 2012/2013
Vladimíra Paulovičová, Anna Parchovianská: Riziká trávenia voľného času u detí – 3.miesto
Zuzana Tiňová, Petra Vašková: Oxygenoterapia – terapia života – 5.miesto

Šk. rok 2013/2014
Patrícia Chachaľáková, Magdaléna Bíla: Využitie voľného času mládeže na ochranu
internetovej identity na sociálnych sieťach – 4.miesto

Šk. rok 2015/2016
Alexandra Lampeka, Martina Tomková: Energetické nápoje – viete, čo pijete? – 2.miesto
Pavol Kačmar, Kristína Barnová: Minerálne vody – ako si vybrať tú pravú? – 3.miesto

Šk. rok 2016/2017
Daniela Dršková: Agresor z počítačových hier - 1.miesto a „Cena za originálny bádateľský alebo tvorivý prístup v pedagogických a sociálnych vedách“, ktorú udelil žiačke dekan Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Doc. PaedDr. Štefan Porubský, CSc.
Lívia Rabajdová, Lucia Kocúrová: Smartfónoví „zombíci“ – 4.miesto

Šk. rok 2017/2018
Kvetoslava Čorbová, Lívia Rabajdová: Ospalý tínedžer - 2.miesto

Šk. rok 2018/2019
Kvetoslava Čorbová: Sám v dave - 1.miesto

Výsledky našich žiakov v stredoškolskej odbornej činnosti potvrdzujú, že žiaci Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach sú nadaní, vnímaví na aktuálne problémy dnešnej doby a ich práce sú spracované na veľmi vysokej úrovni. Navyše výsledky svojej práce dokážu úspešne prezentovať a obhájiť vo veľkej konkurencii nielen v súťaži SOČ, ale aj na odborných seminároch v celoslovenskej pôsobnosti, organizovaných pre zdravotníkov z praxe.

Zdroje:
http://siov.sk/socka-spaja-tradiciu-a-zaujem-stredoskolakov-uz-41-rokov/

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft