Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

"Zdravoťák v akcii"

  • Ostatná aktualizácia: streda, 26. jún 2019, 05:29
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Henrieta Košková, Mgr. Iveta Rusnáková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 25-jún-2019 23:27

Prvá pomoc je súbor jednoduchých a účelných opatrení, ktoré slúžia na bezprostrednú pomoc pri náhlom ohrození života alebo postihnutí zdravia a ktoré môžu byť poskytnuté kdekoľvek a kedykoľvek aj bez špeciálnych pomôcok.

Ako správne a prečo je potrebné vedieť poskytnúť prvú pomoc sa žiaci učia na našej škole v prvom a druhom ročníku. Preto po oslovení Domovom sociálnych služieb v Sobranciach sme neváhali v rámci už zabehnutého projektu „Zdravoťák v akcii" prísť a hravou formou vysvetliť klientom tohto zariadenia, ako sa dá zachrániť ľudský život.
Žiačky II. ZA triedy Katarína Janoušeková, Kvetoslava Čorbová, Dominika Širochmanová a Martina Pšaková formou modelových situácií sa snažili klientom predviesť ako rýchlo a s rozvahou reagovať v prípade dusenia sa či pri krvácaní z rany, alebo ako správne poskytnúť prvú pomoc pri zástave dýchania. Snáď najväčším zážitkom pre klientov bolo, keď si sami mohli vyskúšať obväzovanie rany či resuscitáciu.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft