Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Desatoro duševného zdravia

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 20. október 2019, 17:37
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, koordinátor pre VMaR, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 11-október-2019 17:36
Desatoro duševného zdravia

10. október je Svetový deň duševného zdravia. Žiaci 2. ročníka ( II.ZA, II.ZB, II.FL a II.M) sa zúčastnili prednášky v Osvetovom stredisku Michalovce. Prednášku na tému Duševné zdravie a Desatoro duševného zdravia v 12 krokoch si pre žiakov pripravila pani Ing. Jana Hurová, riaditeľka o.z. Integra v Michalovciach.

Žiaci mali možnosť spoznať definície rôznych duševných chorôb, ako sa prejavujú a ako im predchádzať. Vypočuli si, čo je dôležité dodržiavať, ako žiť a ako sa správať k sebe samému, aby sa nám podarilo udržať si duševné zdravie. V priebehu prednášky mali možnosť vyjadriť sa k danej téme a podeliť sa o skúsenosti zo svojho okolia týkajúce sa duševných ochorení, poprípade sa pýtať na nejasnosti. V závere prednášky si žiaci mali možnosť pozrieť krátke filmy o správaní ľudí s jednotlivými diagnózami duševných ochorení.

Žiakom sa prednáška páčila a odchádzali bohatší o ďalšie informácie zo zdravotníckeho prostredia. Ďakujeme.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft