Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Stigma duševných ochorení

  • Ostatná aktualizácia: streda, 20. marec 2019, 06:40
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 19-marec-2019 06:31
Beseda - Stigma duševných ochorení

Dňa 13.3.2019 sa žiaci tretieho ročníka našej školy aktívne zúčastnili kampane Mind the mind, ktorú organizuje Európska asociácia študentov psychológie.

Študenti psychológie sa prostredníctvom organizácie aktívne venujú téme Destigmatizácia duševných chorôb, stretávajú sa so študentmi stredných škôl a diskutujú na túto tému.
K nám zavítali s touto kampaňou traja študenti psychológie na UPJŠ v Košiciach a dve študentky magisterského štúdia z Filozofickej fakulty PU v Prešove. Naši tretiaci sa tak mali možnosť dozvedieť viac o duševných chorobách, o stigme psychicky chorých ľudí, s ktorou sa stretávajú v každodennom živote. Mali možnosť diskutovať na túto tému a prejaviť svoj názor. Mohli si vyskúšať aj rôzne psychologické hry a neverbálne techniky. Spätná väzba zo strany našich žiakov bola pozitívna, čo organizátorov akcie potešilo.
Veríme, že kampaň bola pre našich žiakov prínosná a k duševne chorým pacientom budú pristupovať s úctou, trpezlivosťou a s ochotou pomáhať im.
Ďakujeme.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft